torstai 15. syyskuuta 2011

Materiaaleja metsästämässä

Desucon Frostbite on vielä kaukana tulevaisuudessa, mutta olen (tavalliseen tapaani) jo nyt liikkeellä cossien suhteen. Tällä hetkellä työn alla ovat Frostbite-pukuni eli Klavier ja Hariti.Klavierista on valmiina kauluspaita, muokkaamaton peruukki, kengät ja keskeneräinen takki. Haritista taas on koossa peruukki sekä vauvaproppi (...mikä sana). Seuraavaksi pitäisi tehdä Haritin viitta sekä Klavierin pöksyt. Ennen kuin voin ostaa kankaita, on mietittävä muutamaa seikkaa. Ensinnäkin on se että mistä materiaaleista nuo puvunosat koostuvat. Klavierin mustat housut ovat todennäköisesti nahkaa, sillä kyseessähän on rokkitähti ja jokainen tietää että rokkitähdet ja nahka kuuluvat yhteen. Unf. Haritin viitan kangas taas vaikuttaa ohuelta ja pehmeästi laskeutuvalta, luultavasti viskoosilta tai silkiltä. Kuten kuvasta näkyy niin siinä on myös kiiltoa. Väri on hieman arvoituksellinen, en oikein osaa päättää onko se vaaleanvioletti vai vaaleanpunainen. Ehkä jokin siltä väliltä olisi paras vaihtoehto. Tällaisia yhdistelmiä siis tarvitsisin.

..Hahaha, arvatkaapa kaksi kertaa löytyykö sellaisia tällaisen pikkukaupungin Eurokankaasta. Käytyäni siellä tänään huomasin ettei oikeanlaisia kankaita löytynyt mistään. Mustan tekonahan puuttuminen antoi taas uuden tekosyyn lykätä housujen ompelemista. Tekonahka nimittäin on sairaan kallista (paikallisessa Eurokankaassa hinta taisi olla 26 euroa metri), minkä ansiosta olen epätoivoisesti kyyläillyt kaupungin kirpputoreja siinä toivossa että löytäisin valmiit, juuri oikean kokoiset nahkahousut. Ei todennäköisesti tule onnistumaan ihan heti. Näin ollen minulla on ongelma. Haluanko oikeasti törsätä abouttiarallaa 40 euroa pöksyihin jotka eivät edes aivan välttämättä ole nahkahousut? Todennäköisesti ne kyllä ovat sitä, mutta asiasta ei voi mennä täysin takuuseen koska Ace Attorneyssa puhuvat päät eikä housut. Köh. Tällä hetkellä houkuttelevin vaihtoehto näyttää sellaiselta että kaivan kaapista tavalliset mustat housut, käytän niitä ja säästän pitkän pennin. 

...
Kuulen jo korvissani perfektionistipukuilijoiden epäuskoiset äännähdykset. "Mitäh, tämä tyyppi ei piittaa materiaaleista tai realistisuudesta ollenkaan! Ei tuolla menolla voi ikinä tehdä hyvää cossipukua." Kiitos tästä, tiedän kyllä että oikeat materiaalit ovat pukuilun a ja o. Halpissatiinista ei saa uskottavaa sotilasunivormua eikä peruspuuvillasta kunnollista Organisation XIII-kaapua. Tässä tilanteessa raja on kuitenkin häilyvämpi. Lähdekuvan mukaan Klavierilla on mustat housut joissa on aavistuksen verran kiiltoa. Siinä kaikki. Housut näyttävät mustilta eikä niiden materiaalista voi päätellä oikein mitään. Tietenkin kun otetaan huomioon hahmon rokkitähtitausta, nahka voisi olla hyvä vaihtoehto. Mutta hei, tyypin kauluspaidassakin on havaittavissa hienoista kiiltoa ja se tuskin on valmistettu nahasta. Alan yhä enemmän ja enemmän kallistua arkihousujeni kannalle. En ole niin perfektionisti että tuhlaisin 30-40 euroa housuihin jotka saattavat olla nahkaa tai sitten ei. Sitä paitsi kiinnostaakko ketään oikeasti onko jalassani nahkapöksyt vaiko ei? Eikö kokonaisvaikutelman pitäisi olla yksittäistä materiaalivalintaa tärkeämpi? En sentään ole aikeissa tehdä Klavierille housuja vakosametista tai morsiussatiinista.

Jouduin valinnan eteen myös Haritin viittakangasta metsästäessäni. Kotikaupunkini Eurokankaan parhaimmat vaihtoehdot olivat liian tumma mutta kauniisti laskeutuva ja materiaaliltaan hyvin sopiva viskoosi sekä oikeanvärinen mutta liian jämäkkä morsiussatiini. Minun, cosplayerin, pitäisi siis päättää onko puvussa tärkeämpää materiaali vaiko oikea väri. Oma suosikkini noista kahdesta oli viskoosi; se laskeutui nätisti ja tuntui siltä kuin olin ajatellutkin. Haritin viitan kuuluu laskeutua pehmeästi, kauniisti ja naisellisesti. Se ei saa olla jäykkä tahi raskas. Viskoosi oli tähän tehtävään täydellinen, mutta värin puolesta se reputti kokeen.
Tämmöinen se suurinpiirtein oli.

Satiini taas oli värinsä puolesta täydellinen mutta oli muuten liian kiiltävää ja jämähtänyttä. Ellen löydä lähikaupunkien Eurokankaista parempia vaihtoehtoja, on minun otettava jompikumpi näistä.


Huoh. Miksi pukujen tekemiseen liittyy aina näin paljon valintoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti