maanantai 16. tammikuuta 2012

Desucon Frostbite eli kuinka olin vaaleanruskea ja valkoinen

Sinne meni Frostiskin, huhhuh. Olin jo ehtinyt unohtaa miten voipuneelta olo voi kaksipäiväisen conin jäljiltä tuntua -- enkä edes viettänyt lauantain ja sunnuntain välistä yötä desuilemassa. Kesä-Desujen tapaan myös tämä con oli hyvin järjestetty ja asiat pelittivät lähes moitteettomasti. Ohjelmaakin oli taas tarjolla vaikka miten paljon, tosin itse en bongannut sieltä kuin muutaman sellaisen joihin olisin halunnut mennä -- ja loppujen lopuksi kävin laiskuuden/kiireen iskiessä katsomassa niistäkin vain Maria Parviaisen luennon Taikatyttöja, labratakkeja ja pingviinejä: animevuoden 2011 tarjonta cosplaylle. Se olikin sitten ehdottomasti katsomisen väärti. 

Cosplayn taso tapahtumassa oli yleisesti ottaen melko korkea ja bongasin paljon lempihahmojani/muuten vain upeita cosseja. Toki niitä kaappi-, puoli- ja lakanakangascossejakin näkyi mutta eipä oma conkokemukseni hirveästi siitä kärsinyt. Hetalia oli varmasti taas se suosituin sarja, mutta yllättävän paljon näkyi myös (hienoja) One Piece -cosseja -- lieneekö tapahtuman kunniavieraalla ollut osuutensa ihmisten pukuvalintojen suhteen? Vaikka olenkin jo itse "kasvanut yli" Yksipalasesta, lämmitti entisen fanin sydäntä silti nähdä isoja ryhmäcosseja kyseisestä sarjasta. Omat cossini näyttivät sitten tältä:


Ihomaalia kului molemmissa ihan kiitettävästi, mitä atoopikon ihoni ei oikein arvostanut. Tom-cossi oli ihan mukava päällä, mitä nyt bindit välillä puristivat ja rastat meinasivat vähän väliä keriytyä auki. Conpaikalle lähtiessä naaman väri oli vielä tasaisen vaaleanruskea, mutta päivän mittaan aloin olla tasaisen laikukas. Onneksi sitä ei huomaa kuin lähikuvista. Bongailin conista vaikka kuinka monta Shizuota, mutta kaikki ne ignoorasivat minut tehokkaasti. Olisi varmaan itse pitänyt mennä aloittamaan keskustelu, mutta pelkäsin saavani "ai kuka sä muka oot" -reaktion enkä siksi mennyt. Nyt vähän harmittaa. :c Haluaisin käyttää tätä pukua kyllä vielä jossain conissa, mutta sitä varten ehkä pitäisi löytää pariksi Shizuo.
   Hariti-cossissa liikkuminen oli välillä aika jännittävää kiitos piilareiden, jotka peittivät myös pupillin. Muutenkin sai koko ajan olla huolehtimassa siitä pysyikö huppu päässä ja olivatko ihomaalit puuterista huolimatta lähteneet. Päivällä oli luvassa Persona 4 -ryhmis, jossa olin sitten ainoa Persona ihmishahmojen joukossa. Vähän tuli outsider-olo, mutta onneksi porukka oli ihan mukavaa. Kuvauspisteelläkin käytiin, niitä otoksia odotellessa.

Ryhmäcossista ja kavereiden kanssa hengaamisesta huolimatta conin päällimmäinen fiilis oli ulkopuolisuus. Kukaan ei halunnut puvuistani kuvaa eikä tullut juttelemaan. Sen siitä näköjään saa kun cossaa hahmoja, joita kukaan ei tunnista. Yllätyin kun huomasin conkokemukseni kärsivän näin paljon siitä ja tajusin ymmärtäväni paremmin niitä ihmisiä, jotka pukevat coniin peruukin ja kaapista revityn valkoisen kauluspaidan ja hihkuvat cossaavansa Hetaliaa/Narutoa/yms vain jotta heillä olisi edes joku cossi. (Tunnistettava) cosplaypuku lisää sosiaalisuutta conissa ja tekee conkokemuksesta paljon mukavamman. On hieno tunne, kun ihmiset haluavat kuvan vaivalla työstämästäsi puvusta ja innostuvat juttelemaan kanssasi rakastamastasi sarjasta. Cossaamattomilla ja vaikeasti tunnistettavissa cosseissa liikkuvilla tällaista tapahtuu (ainakin omien kokemusteni perusteella) harvemmin. Se tunne, kun havaitset huomiohuoran piirteitä itsessäsi! Tämän lisäksi oli vähän vaikeaa jakaa aikaa tasapuolisesti kaikkien conissa olevien kavereiden kesken, minkä ansiosta nyt on vähän syyllinen olo. Iso osa conista meni asioiden odotteluun, senkin ajan olisin voinut käyttää hyödyksi ja tavata jotain kaveria. Argh... 

Ja lopuksi kuvadump niistä cosseista joista pyysin kuvia. Muutamasta noista on vielä lisääkin kuvia ja niitä saa pyytää vaikka sähköpostitse jos tahtoo. Myöskin, jos joku tunnistaa itsensä ja tahtoo kuvansa pois niin siitä vain ilmoittamaan asiasta.

Juustozziiii!
TAIVAS VARJELE, SEHÄN ON MORSO.

10 kommenttia:

  1. Uujea, derppaan :D
    Kanji kyselee ryhmäkuvia personoista, saa laittaa osoitteeseen nova_baka@hotmail.com

    Itse on vielä kuvat purkamatta kamerasta, mutta enköhän saa ne tämän viikon aikana koneelle ja korrektoitua. Mulla on muutamia kuvia tosiaan susta ja Soujista plus Hariti-yksittäiskuvia, joten saa välillä tökkiä ja kysyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ilmeitä on! Laittelen noita kuvia kunhan kerkeän, coninjälkeinen kiire on hieno asia :'D Ja siulta olisi varsin muikeaa saada kuvia myös, Haritista kun ei minulla niitä hirveästi ole. Eli ilmoittelethan sitten kun olet saanut kuvat koneelle?

      Poista
  2. Oih, ihanaa että Chii-kuvani pääsi blogiisi (neljäs alhaalta) :3! Kiitos että katsoit cossini kuvaamisen arvoiseksi ^^

    Harmi etten tunnistanut sun kumpaakaan hahmoa :(.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno puku oli, en näe syytä miksi olisin jättänyt kuvaamatta 8) Kaveri bongasi ja käski kuvaamaan puolestaan, en kadu.

      Ei mitään, sen siitä saa kun cossaa vähän tuntemattomampia hahmoja XD

      Poista
  3. Kyl mää ainaskii siut Tomina tunnistin! Ja mainostinkin yhdelle Shizuolle karaokejonossa! ;^; En vaan uskaltanut tulla sanomaan/kuvaamaan ko ei ollut omaa kameraa! Tässä conissa oli aivan uskomaton määrä hienoa ja omaperäistä cosplayta, mutta minä onneton jätin kaikki kuvaamatta. Siksi elän muiden nettiin laittamista conikuvista. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että ;A; Ilmeisesti ujoutta on ollut liikkeellä muuallakin. Sydäntä kyllä lämmitti kun sanoit että tunnistit... Ehkä vielä uskaltaudun johonkin toiseenkin coniin Tom-puku päällä. Pukujen taso oli kyllä varsin korkea talvi-Desussa, onneksi netistä löytyy kuvamateriaalia!

      Poista
  4. Sitä se tuntemattomien hahmojen cossaaminen on - suurta onnea jos joku sattuu tunnistamaan, mikä on harvoin. :,D Lauantaina kukaan ei ainakaan maininnut tunnistaneensa meitä (KKM! ei ikävä kyllä ole ainakaan enää kovin tunnettu ´_`), mutta niin se menee. Se on osa homman hienoutta. |D

    Oli kiva törmätä taas conissa~ Etenkin sunnuntain "missä sä oo-- oho" oli aika hieno hetki. XD Jään odottelemaan innolla Mask*DeMasqueta ja stalkkaamaan blogia näytön tälle puolen!

    Ja- asd, kuvani pääsi tänne! *w* On muuten harvinaisen tyylikäs ja kauniisti valoittunut kuva conhälinässä otetuksi~ Nappaan sen talteen ja ehkä levittelen ympäriinsä jos se ei haittaa, pistän krediitit ja silleen. Kiitos! 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, kohtalotoveri! Näinhän se asia kyllä on :'D Jos ompelet eeppisen hienon sirkustelttapuvun mutta se on sarjasta jota kukaan ei tiedä, sinusta otetaan vähemmän kuvia kuin kaappicossi-Hetalioista. Trölölöl, tasan eivät mene nallekarkit.

      Niin oli, oikein mukavaa c: Harmi vain ettei ehditty kovin pitkään jutella. Conit tuppaavat olemaan kiireistä aikaa.. Ahahaha, ai niin se hetki XD Kieltämättä se oli varsin muikea kokemus. Mutta hei, joskus pitää pitää se hobo!Phoenix, Apollo & Klavier -miitinki/shootti! Koirankoppikuvia.

      Hienoa jos kuva kelpaa, omasta mielestänikin se onnistui varsin hyvin 8) En ole vielä kovin etevä tuon järkkärin kanssa joten tuollaiset otokset eivät ole ihan arkipäivää. Levittele pois, kaikessa rauhassa!

      Poista
  5. Personally etsin oikein ilomielellä harvinaisempia cosseja ja hypin seinille ilosta, kun joku tekee jotain oikein obscuraa joko sarjan tai hahmon puolesta. Paha sanoa, olisiko Tomia tajunnut ajatella paikan päällä jos olisin nähnyt, mutta fanitan näin jälkikäteen ainakin. Ihmeen vähän Durarara-asuja tuntuu kyllä tulevan vastaan, Shizuo ja Izaya tuntuvat olevan semisti ainoat. Edes päähenkilöitä ei tahdo näkyä missään.

    Bonuksena täytyy sanoa, että tuli keskiraskas huvitus summonointikuvista, Hariti kun on pelissä yksi pisimpään käyttämistäni loppupelin tykeistä ja tyyliin paras parantaja. Ihan tuli kotoisa olo. (peruukki huonosti ollut liian tummanaamainen Souji tässä siis terve) Oli mukavaa joka tapauksessa. Sano ihmeessä jos koskaan sitä Yukikoa teet, tulen fanittamaan lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! On mukavaa nähdä välillä coneissa muitakin hahmoja kuin kymmenen perus-Narutoa ja 17 Italiaa. Oikea jättipotti olisi varmaan sellainen harvinaisempi ja vaikeampi versio jostain tunnetusta hahmosta. Voi että, tuo Durarara-kommenttisi sai minut iloiseksi ;w; Izaya ja Shizuo ovat ne suosituimmat, eipä niitä muita hirveästi näy etenkään Suomessa. Sääli sinänsä vaikka Shizuo lempihahmoni onkin. En sitten tiedä, cossini olisi luultavasti ollut helpompi tunnistaa mikäli olisin liikkunut Shizuo-cossarin kanssa, mutta kun näin ei kerran ollut :'D

      Summonointikuvat olivat kyllä oikein eeppisiä. Ihanaa että joku muukin tietää Haritin ja on peräti käyttänyt sitä pelissä! Se on minunkin suosikkiparantajani, tekisi mieli summonittaa sitä silloinkin kun Ismo ( = Souji) ei ole kuolemassa. Äläkä nyt, hyvä Souji olit. 8) Yukikon tekeminen kieltämättä houkuttelisi, eikä kyseessä ole edes kovin vaikea cossi joten ehkä minä sen jossain välissä teen.

      Poista