keskiviikko 8. helmikuuta 2012

"Tahdooooon... cossata naisiaaaaa!"

Otsikko kuuluu sitten laulaa Tahdon rakastella sinua -biisin sävelen mukaan. Kiitos.

Olen yksi niistä cossaajista, joilla YO-kirjoitukset ja niihin valmistautuminen ovat syöneet tehokkaasti aikaa kaikelta muulta -- myös cosplaylta. Frostbiten jälkeen en ole ommellut yhtään mitään.  Ainoa cosplayhin liittyvä juttu jota olen väsännyt ovat olleet Mask*DeMasquen saappaat, joissa kieltämättä onkin riittänyt päänvaivaa. Niitäkin olen väsännyt pienissä erissä aina joulukuusta lähtien; pitkään tekemissessioon ei ole oikein ollut aikaa. Tällä aikavälillä yhtään uutta pukua ei ole siis aloitettu tahi saatu valmiiksi, ja mielessä ovat lähinnä pyörineet mahdolliset tulevat cossattavat. Ihan normaaliahan tuo sinänsä on, mutta omituinen juttu tässä on se, että lähes kaikki harkitsemani hahmot ovat olleet naispuolisia. Mitäs tämä tämmöinen on? Cosplayhistoriaani katsoessa suurin osa valitsemistani hahmoista on aina ollut miehiä. Animen maailmassa ne kaikkein kiinnostavimmat hahmot ovat useammin miehiä kuin naisia, ja naisille on jätetty lapsuudenystävän/pelastettavan tsikun/seksiobjektin/aivottoman moepalleron rooli. Nyt olen kuitenkin alkanut yhtäkkiä harkita vakavasti kyseisten neitosten cossaamista.

Miksi näin? Fanitan edelleen suurin piirtein samoja sarjoja kuin esim. puoli vuotta sitten, ja niissä suurin osa lempihahmoistani on miehiä. Tietenkin minulla on myös naispuolisia suosikkihahmoja, mutta jostain kumman syystä näiden cossaaminen ei innosta. Ne naiset, joita oikeasti harkitsen cossaavani, ovatkin sitten juuri näitä seksiobjektimoepallerolapsuudenystävätsikuja. Mitä tämä on??

Vastaus löytyy sellaisesta (varsin tutusta) aiheesta kuin oma kroppani. Painoni on aiemmin mainitsemani pienen elämäntapamuutoksen ansiosta pudonnut kolmisen kiloa välillä marraskuu-helmikuu, mikä on antanut toivoa cossikuvissa hyvältä näyttämisen suhteen. Olen myös innostunut Gok Wanin ohjelmista (Gok's Fashion Fix, How To Look Good Naked jne.) ja alkanut niitä katsoessa pohdiskella asioita. Olen saanut niistä inspiraatiota, tietoa siitä miten minkäkin vartalotyypin edustajan kannattaa pukeutua, ja ennen kaikkea innostusta pukeutua naisellisesti ja näyttää hyvältä sillä tavalla.  En ole aivan satavarma vartalotyypistäni, mutta jostain päärynän ja tiimalasin välimaastosta se taitaa löytyä. Animemiesten fysiikkaan moiset muodot eivät kuulu, ja kun sekä lantion- että rinnanympärykseni ovat reilusti yli metrin ei moisilla lukemilla tule oikein uskottavaa miestä vaikka voissa paistaisi. Olen cosplayurani aikana litistänyt tissejäni ja yrittänyt peittää valtaisaa lantiotani jopa kyllästymiseen asti, ja juuri siksi olenkin ruvennut harkitsemaan vakavasti naishahmojen suosimista cosplayssa. Edelleenkään minusta ei saa hyvännäköistä Yokoa, mutta toisaalta eipä saa uskottavaa miestäkään. En ole pitkä ja hoikka androgyyni joka menee täydestä sekä miehenä enkä naisena, enkä myöskään pikkiriikkinen ukennäköinen tsiku josta saa käden käänteessä söpön shotapojan. Olen 19-vuotias nainen jolla on tavaraa tisseissä, perseessä ja vyötäröllä. Ei ehkä ihanteellisin cossaajan vartalo, mutta kyllä sillä saa muutaman naishahmon aikaiseksi. Mutta miksi ei sitten juuri niitä lempinaishahmojani?
  
Öö, ehkä siksi että ne lempinaishahmot näyttävät tältä.

Nahka-asuja, pitkiä sääriä ja paljasta reittä = NOPE.jpg. Cosplayssa on pointtina se, että näytetään hahmolta, ja jos tällainen isotissinen persjalkainen päättää pukuilla kilometrisäärillä varustettua, 155 cm pitkää ja 41 kg painavaa animetyttöstä ei tulos ole lähdekuvan näköinen. Ei sillä, olen nähnyt paljon vähän pulleampia pukuilijoita joiden cossipuku on ollut yksinkertaisesti niin hieno, ettei muutamaan liikakiloon ole kiinnittänyt huomiota. Kyse onkin nyt nimenomaan siitä, että haluan itse tietää cossini näyttävän hyvältä ja lähdekuvan mukaiselta. Hyvä olo tai sen puute näkyy päällepäin ja on sidoksissa siihen miten hienona muut pukusi näkevät. En enää ikinä halua käyttää pukua jossa tunnen itseni rumaksi. Kuka sellaisesta muka hyötyy? Juuri sen vuoksi haluan tästedes valita sellaisia hahmoja, joiden vetimissä liikkuessani tunnen oloni nätiksi tai edes siedettäväksi. En aio hylätä kokonaan miesten cossaamista vaan valita tulevaisuudessa sellaisia hahmoja joiden tiedän sopivan vartalotyypilleni edes jotenkuten. Tiedän näyttäväni uskottavammalta nais- kuin miescossissa, ja ehkä jos ihan rehellisiä ollaan niin myös näytän mieluummin hyvältä naisena kuin miehenä. Naisiahan tässä kuitenkin ollaan. 

Mutta entä sitten ne hahmot joita olen tosissani harkinnut cossaavani? Ensin tietenkin pitää "saada alta pois" Mask*DeMasque sekä ehkä myös tuo suunnittelemani Bishop, mutta sen jälkeen näyttää cossirintama varsin avoimelta. Tällä hetkellä hotsittaisi cossata seuraavanlaisia hahmoja:Yukikohan se siellä taas. Into kyseisen neidin cossaamiseen ehti välissä jo sammua, mutta nyt mahdollisesti tulossa oleva Persona 4 -photoshoot sai minut innostumaan uudestaan. Puku on sen verran helppo että sen saisi varmasti hyvin kasaan kirjoituksista huolimatta. Tämäkin hahmo on tosin sitä perusanimetsikukokoa, mutta asu on sen verran peittävä kuitenkin että saattaisin ehkä onnistua vetämään kyseisen cossin uskottavasti. Ehkä. Ainakin sukkahousut hoikentavat jalkoja. Myös Shadow-Yukikon teko houkuttelisi; saisin vihdoin tehdä ihkunpihkun prinsessamekon ja siihen olisi jo valmiina alushame sekä piilarit. Myöskään jalkojen paksuudella ei olisi siinä niin suurta merkitystä.

Uutena tuttavuutena Katawa Shoujon Lilly "the blind girl". Ensin mietin saman sarjan Hanakoa mutta tulin sitten siihen tulokseen etten ole siihen hommaan sopivan muotoinen/pituinen. Miesmagneettimoepallerot harvoin ovat yli 170 cm pitkiä ja painavat tämän verran. Harkitsin myös Mishaa -- neidon muotojen vuoksi totta kai. Kuitenkaan en tykkää Mishasta hahmona niin paljon että cossaisin häntä vain sen takia että ruumiinrakenteeni osuu paremmin yhteen hänen kuin muiden sarjan tyttöjen kanssa, joten meh. Lilly on kropan suhteen seuraavaksi paras vaihtoehto, sillä olemme tismalleen samanpituisia. (Paino onkin sitten eri asia, köh.) Kyseessä on myös yksi lempihahmoistani, joten siltäkin osin kaikki natsaa hyvin. 


Niin, ja sitten on tietenkin Mia Fey. Tämä olisi näistä kolmesta se kaikista innostavin hahmovalinta juuri nyt, mutta asiaa pitää vielä miettiä. Ensin pitäisi miettiä haluanko oikeasti liikkua ympäri conkaupunkia X rintaliivit paidan alta pilkottaen ja minihameessa. Jos vielä joskus päädyn Miaan, niin muutaman lisäkilon pudottaminen tulee olemaan paikallaan. Ei hirveästi houkuttele juuri nyt. Toisaalta taas kyseessä on yksi lempinaishahmoistani Ace Attorneyssa, joten katsotaan, katsotaan... (Haha, päädyinpä sitten ampumaan itseäni jalkaan; Franziskaa en muka voi cossata vaikka Mialta näkyy vielä enemmän reittä. 8D)

Mikä tämän postauksen pointti sitten oli? Tällä kertaa sen ei kuulunut olla runsaat ja epävarmat pukusuunnitelmat vaan se, että olen tajunnut ettei se naisten cossaaminen ole sen kummoisempaa kuin miestenkään. Päinvastoin: naisia cossaamalla voin saada cosplaykokemuksistani vielä enemmän irti. Silloin ei tarvitse koko aikaa huolehtia näyttääkö lantio liian leveältä tai ovatko bindaukset löystyneet. Kannustan teitä muitakin: cossatkaa naisia! Eivät ne kaikki ole sellaisia kamalia vikisijöitä jotka päähenkilöpoika pelastaa 12 kertaa ensimmäisen tuotantokauden aikana.

6 kommenttia:

 1. Ajattelin vielä pari vuotta sitten, että koska vartaloni on naisellinen ja olen aika lyhyt, että täytyy cossata naisia. Näin olikin ehkä vuoden ajan. Sitten tajusin että kasvoni eivät sovi alkuunkaan naishahmoille. Minulla on "kovat" kasvot. Ja ne naishahmot jolla tämä piirre on sama, ovat yleensä joko täysiä hulluja tai vähintään kajahtaneita pikkutyttöjä, joihin vartaloni ei tas sovi alkuunkaan.

  Mutta tämän postauksenhan pointti oli vartalotyypin mukaan hahmon valitseminen. Ja jokaisellahan on oma tapansa valita hahmo, toinen pukeutuu näyttääkseen fanituksensa ja toinen sen takia että silmät sattuvat olemaan saman väriset kuin hahmolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vartalotyypin mukaan hahmon valitseminen PLUS sen, että niitä kivojakin naishahmoja löytyy animen ja mangan maailmasta kun niitä jaksaa etsiä. Tai siis kun itse harrastin jossain välissä lähes pelkkien miesten cossaamista ja olin asenteella "yhyy kaikki animetsiksut on vaan jotain pelastettavia neitosia" niin on vihdoin vapauttavaa huomata että asia ei olekaan niin. En valitsisi cossattavaa hahmoa pelkästään sen perusteella että ruumiinrakenne on sopiva, vaan minulla täytyy olla edes jonkinlainen tunneside kyseiseen hahmoon. Mutta tietysti mitä enemmän oma ruumiinrakenne muistuttaa hahmon vastaavaa niin sitä enemmän cossi näyttää lähdekuvalta, vai mitä?

   Poista
 2. Lillyn cossaamiselle saat kannatusta! o/ Ja heitänpä vielä oman kaikkea vastustavan mielipiteeni itse asiasta: miehiä saa cossata oli sitä vaikka Namin näköinen, jos tekee mieli. (Ei sillä, että olisit sanonut ettei saa.) On toisaalta hienoa myös olla avoin oman sukupuolen hahmojen cossaamiselle.
  -Pesukarhu.

  VastaaPoista
 3. Nallen arkkivihollinen9. helmikuuta 2012 klo 0.10

  Tee Mia; se sopisi miusta siulle tosi hyvin! Eikä siun siihen tarvitse laihduttaa, ei se ole sellainen muodoton tikku. : )

  VastaaPoista
 4. Minäkin aikaisemmin olen cossannut pelkkiä miehiä: paremmat asut ja paljon paremmat luonteet hahmoilla. Mutta jostain syystä olen alkanut vilkuilla naishahmoja. Osasyynä se, että miehen kanssa paricosplayta tehdessä, en ole vakuuttava mieshahmo. Mutta toisaalta, nyt olen vasta alkanut nähdä naiseuden kauneuden ja löytää hyviä naishahmoja joita cossata.

  Ja tosiaan, minun vartalolleni sopii paaaljon paljon paremmin naisen cossaus. Minulla on liian naisellinen vartalo, löytyy persettä, reittä ja tissiä. Ihan hyviä miescosseja olen saanut aikaan, mutta silti.
  ~destine

  VastaaPoista
 5. Tissit esiin, niin läskejä ej huomioida.

  VastaaPoista