torstai 4. syyskuuta 2014

Tapahtumakesä 2014 1: Desucon ja Animecon

Huhhuh. Kesän conit ovat takanapäin ja Tracon häämöttää reilun viikon päässä. On siis luultavasti korkea aika raapustaa muutama sananen kesän moninaisista tapahtumista.

Ihan ensiksi Desucon. Desucon Desucon Desucon desu ei pettänyt tänäkään vuonna, vaikka con olikin välillä oikeata mielialojen vuoristorataa. Cossasin perjantaina ja lauantaina Erwiniä ja sunnuntaina meillä oli merimiesteemainen Free!-ryhmäcosplay. Perjantai oli minulle kenties conpäivistä mukavin, ja siitä saan kiittää suureksi osaksi kaikkia niitä ihmisiä, jotka tulivat juttelemaan kanssani ja kehumaan cossiani (erityisesti aiempaa muhkeammat kulmakarvani saivat kehuja osakseen). Oikeasti, sellaista fiilistä en ollut kokenut miesmuistiin. Mikäs sen hienompaa kuin saada positiivista palautetta cossista, johon on panostanut ja jonka lähdemateriaalina on hahmoista rakkain. Minusta ja ihanasta Ibi-Levistä napsittiin varsin runsaasti kuvia molempina päivinä, ja etenkin perjantaina oli varsin hupaisaa palata photoshoottaamasta conpaikalle kun matka keskeytyi valehtelematta joka toisen metrin jälkeen jonkun innokkaan tullessa pyytämään kuvaa. Huippumukavaa! Pääsimme yhdelle videollekin. Lauantaikin kului varsin touhukkaissa ja hilpeissä merkeissä, joskin tässä postauksessani mainitut ajatukset nakersivat inhottavia reikiä yleisfiilikseeni. Perfektionismi, miksi olet niin nihkeä seuralainen. 

Plöö. Kameran takana taisi olla Okkun.
Sunnuntaina leikittiin taasen uimapoikia, ja kerrankin conpaikan ympäristö sopi yksiin lähdemateriaalin kanssa kuin mitäänsanomaton päähenkilöpoitsu ja OP:ssä ensimmäiseksi nähty tyttö. Merimiesasuisia iwatobilaisia ja nättejä laivoja, siinäpä vasta yhdistelmä.

Ginger-I kuvasi.
Kuvaajana taisi olla clairest?
Vaikka tämä asu onnistuikin teknisesti varsin hyvin, en silti ollut tyytyväinen lopputulokseen. Inhoan Makoto-peruukkiani, sillä kun on tapana lässähtää lukuisista hiusgeeli- ja -lakkahyökkäysyrityksistä huolimatta, ja asuun kuuluva lakki liiskasi tukkaa entisestään. Lisäksi havahduin jälleen kerran siihen tosiasiaan, että omaan leivinuunin kokoiset lanteet, ja niinpä näytin asussani varsin.. epämiehekkäältä. Ajoittain tunsin oloni erittäin rumaksi ja epäonnistuneeksi, mutta ainakin ryhmämme kanssa hengailu ja kuvien ottaminen olivat mukavaa ja piristävää puuhaa.

Desua seurasi Animecon, jossa olikin muikein ja kiinnostavin kunniavieras miesmuistiin. Neiti Morin nimmarin jonottamisen lisäksi käväisin cosplaydeitissä taas kerran, mutta muutoin con kului ulkona (helteessä) hengaamisen merkeissä. SnK-cossit olivat varma huomiomagneetti tälläkin kertaa, ja pienestä (mutta sitäkin upeammasta!) ryhmästämme räpsittiin valtaisasti kuvia. Kaikki huomio ei ollut pelkästään positiivista, vaan minut glompattiin portaissa (en tiennyt että niin voi oikeasti käydä Suomessa) ja deitin jälkeen muuan cossaaja tuli tuputtamaan minulle ja kanssani lavalla olleelle Ibille näkemyksiään siitä, kenen kanssa Levi "oikeasti" kuuluisi yhteen. No, jaa, näitäkin sattuu joskus, onpahan jotakin jolle pudistella päätään epäuskoisena.

Tällä kertaa mukana oli myös Mike! Kuvaajana Mao.
(Ikärajattomissa) iltabileissä tuli piipahdettua tänäkin vuonna, ja vaikken hirmuinen bailaaja olekaan, minulla oli hauskaa. Hyvä seura pelastaa monesti laimeankin tapahtuman, joskaan tällä kertaa ei tarvinnut huolehtia siitä. Iltabileiden musiikki oli oikein erityishyvää ja jos en pelkäisi näyttäväni breikkaavalta perunalta tanssiessani, olisin jorannut pilkkuun saakka. Iltabile-lookini oli tänä vuonna varsin hemaiseva; revin pikkusiskon kaapista itselleni Erwinin "isivitsiversion" eli yhdessä SnK-chibianimen jaksossa nähdyn ihastuttavan (...) asukokonaisuuden

Jotain kummia setiä. Mao kuvasi.

Sain viiksistäni useammankin hupaisan kommentin matkalla iltabileisiin. Näytin muuten ihan Seppo Taalasmaalta.
Ette voi kiistää tätä huomattavaa yhdennäköisyyttä!
 Sunnuntaina kiiruhdettiin aivan ensimmäiseksi Kaoru Morin nimmarijonoon, ja riemastus oli suuri kun nimmariliput saapuivat sittenkin ajoissa paikalle ja löysivät tiensä porukkamme hyppysiin. Sunnuntain lookini oli pitkästä aikaa naisellinen, sillä cossasin Lisa Lisaa/Elizabeth Joestaria sarjasta Jojo's Bizarre Adventure. Kiitos valitsemani asun lukuisten eri anime-, manga- ja peliversioiden sekä sarjan piirtäjän tavan vaihdella hahmojensa asujen ulkonäköä kesken sarjan, lähdekuvien etsiminen oli varsin hermojaraastavaa puuhaa. Lopullinen versioni muistuttaa eniten tätä alla olevaa figuuriversiota asusta:


Vahvat ja mielenkiintoiset naishahmot ovat heikkouteni, eikä Lisa Lisa ole poikkeus. Tutustuin hahmoon alun perin kun ystäväni totesi hahmon sopivan minulle ja ehdotti täten sen cossaamista. Olin aiemmin yrittänyt lukea Jojoa mangana mutta jättänyt urakan sikseen kesken ensimmäisen juonikaaren, mutta kakkosjuonikaaren animeversio olikin todella viihdyttävä. Lisa Lisa nousi suosikkihahmokseni välittömästi ensiesiintymisensä jälkeen.

tamucist kuvasi.
Äiti ja poika (eyeless1703) posettavat.
Ginger-I kuvasi.
Olin naiivisti kuvitellut tämän cossin olevan suhteellisen helppo, ja loppujen lopuksi kävi juuri niin kuin käy aina silloin kun erehtyy kuvittelemaan noin. Tällä kertaa suurin ongelmakimppu oli cossiin tarvittava peruukki, tai oikeastaan peruukit, sillä rouva Joestarin tuuhea kuontalo saatiin aikaan yhdistämällä kaksi peruukkia. Tämän lisäksi minun piti muotoilla peruukkiin uusi hiusraja, mikä luonnistui kangaspala-ompelukone-erikeeper-menetelmällä. Uusi hiusaraja auttoi suurimman peruukkiin liittyvän ongelman, pienuuden, kanssa, eikä hiusraja karannutkaan takaraivolle kuten aluksi oli uhkana. Lisa Lisan cossaaminen oli hauskaa ja tunsin oloni pitkästä aikaa kauniiksi.

Molemmat kesän conit olivat siis aika lailla peruskauraa. Olen hieman ymmälläni takaperoisesta kehityskaarestani: kävin nuorempana enemmän ohjelmissa kuin nykyään. Tämä ei johdu conien ohjelmatarjonnan kehnoudesta, vaan huonoista ajoituksista ja "en ehdi/jaksa/pysty kävelemään luentosalille asti"-mentaliteetista. Yritän skarpata jatkossa, sillä conohjelmaa ei ole läheskään yhtä kiva seurata Youtubesta kuin paikan päältä. Jospa Traconissa sitten!


 Ja Traconin cossisuunnitelmani näyttävät tosiaan tältä.

2 kommenttia:

  1. Siisti Erwin! Itellä tulee olemaan Suit!Levi Traconin Sunnuntaina :)

    En sen kummemin Free!-stä perusta itse mutta pakko sanoa että tuo merimies idea oli makea ja piristävä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Nuo merimiesasut perustuivat yhteen viralliseen taidekirja(tms)kuvaan. :3

    VastaaPoista