perjantai 19. syyskuuta 2014

Komentajan kierrätys + koulutyttöninjailu = Tracon 2014

Kuvittelin tänä vuonna olevani jotenkin ajoissa Tracon-cossien kanssa ja arvioin voivani viettää conia edeltävän viikon a) ompelematta ja b)stressaamatta cosseista.


No, niin kuin näissä asioissa aina käy, olin pahasti väärässä ja huomasin ompelevani Asukan hametta soluasunnon pienessä keittiössä aivan liian myöhään illalla coniinlähtöpäivän häämöttäessä aivan liian lähellä.

Lauantaina kierrätin jälleen kerran Erwiniä, sillä luvassa oli Shingeki-luentoa sekä miittinkiä. Luento oli oikein asiapitoinen ja veikeä ja nautin siitä suuresti, ja miitissäkin oli mukavaa, joskin tunsin välillä oloni hieman vanhaksi. Miitissä mukana oli myös huippuhieno Pixis-cossaaja, jonka kanssa minun oli vain aivan pakko päästä kuvaan. (Jos tunnistat itsesi/kaverisi, ilmoitathan minulle, kiitos!)

Kameran takana Okkun.
Shinkkeilyn lisäksi kävin katsastamassa myös WCS-karsinnasta, Hall cosplay -kisasta ja missimittarista koostuvan paketin. Sain pienimuotoisen fanityttöilykohtauksen Ace Attorney/Steel Samurai -esityksen kohdalla, ja harmittelin syvästi sitä ettei esityksen kyhännyt parivaljakko saanut sijoitusta. Muutoin voittajat olivat mielestäni täysin oikeat, etenkin nimenomaiset voittajat ja Japaniin lähtijät, joiden esitys lienee sulattanut joka ikisen kisaa seuranneen sydämen. Esitys oli mukavan erilainen kuin useimmat cosplaykisaesitykset ja kaiken lisäksi erittäin hyvin tehty. Harvoin tulee vastaan cosplayesitystä, jonka aikana ei ole yhtää ainutta mielenkiinnon lopahtamisen hetkeä. Täydellisen toimiva ja herttainen paketti! Tykkäsin kovasti myös kakkoseksi tulleen parin esityksestä, sillä vaikka se olikin yksinkertainen se toimi aivan loistavasti ja oli idealtaan selkeä ja hauska. Lisää tällaista! Allekirjoittaneella iskee aina kisojen jälkeen hirveä hinku tunkea lavalle itsekin, mutta se ei ole millään muotoa realistinen haave kun ottaa huomioon, miten korkea taso Suomen cosplaykisoissa nykyään on.

Sunnuntaina oli sitten luvassa ninjatytyilyä. En vieläkään oikein tiedä miten päädyin cossaamaan nk. herrasmiessarjasta nimeltä Senran Kagura (pelistä Senran Kagura Burst), mutta kaipa se liittyi ihaniin hahmoihin ja söpöihin hahmodesigneihin. Asuka on näin nopeasti muisteltuna ensimmäinen pirteä päähenkilötyty jota cossaan, yleensä sellaiset hahmot eivät vain onnistu sulattamaan minua täysin. Asukassa kuitenkin oli paljon samastuttavia puolia ja neiti myös pohti jonkin verran samoja asioita kuin joita olen viime aikoina joutunut itse pohtimaan. En ole enkä tule koskaan olemaankaan 15-vuotias lyhyt ja siro isosilmäinen japanilaiskoulutyttö, mutta se ei tällä(kään) kertaa estänyt minua cossaamasta.

Asuka-kuvista saan kiittää henkilöitä nimeltä paneroitukala, tamucist ja Ibi.

Sarjauskollisuus oli paras tekosyy sushilounaalle.
(Avril Lavigne-äänellä:) K-K-KAWAII

Asuka on cosseistani ensimmäinen, jossa pääsin viimein käyttämään sitä kaikkien hehkuttamaa ja palvomaa worblaa. Askartelinpaskartelin siitä Asukan käsiarmorit sekä kôdachien (miekkojen) terät. En ole vielä mikään worbla-ekspertti, mutta pakko myöntää että siinä on pirun helposti työstettävä materiaali, joka antaa paljon anteeksi. Kokonaisuudessaan puku oli aikamoisen yksinkertainen ja helppo, joskin tietyt osat aiheuttivat enemmän päänvaivaa kuin mitä olin ajatellut. Hameen vekit paikallaan pitävä pikapalttausnauha alkoi irtoilla inhottavasti jo kesken hameen teon, jouduin vääntämään ja kääntämään rautalankaa sisällään pitävää valkoista rusettia suorastaan luvattoman monta kertaa ennen kuin se asettui poninhäntään edes suhteellisen nätisti, ja ylipolvensukkien kiinnitys (Lindexin alusvaateteippi) jännitti suuresti ja lopulta petti itse conissa.

Olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten moni conittaja tunnisti cossini. Senran Kagura Burst kun on vielä suhteellisen uusi eikä kovin tunnettu peli, ja ne jotka sen tuntevat pitävät sitä lähinnä läppänä (kieltämättä ihan hyvin perustein). Kenties hupaisin tähän pukuun liittyvä hetki oli se, kun olimme porukkamme kanssa lähdössä sunnuntaina kotiin ja kokosimme kamoja parkkipaikalla, ja yksi minut aiemmin päivällä tunnistaneista conittajista huikkasi pilke silmäkulmassa: "Asuka ajaa sitten varovasti ettei vaatteet repeä kesken kaiken!". Hahmoon liittyvä (hyväntahtoinen) läppä on minulle yksi hauskimmista cosplayhin liittyvistä puolista ja lämmitää aina sydäntäni kovasti. Positiivista hämmennystä ja ilon hetkiä aiheutti myös eräs henkilö, joka lähestyi minua sunnuntaipäivänä ja kertoi pitävänsä blogikirjoituksistani ja kutsui minua inspiroivaksi ihmiseksi (!!!). Niin että jos satut olemaan tämä mukava henkilö ja lukemaan tätä tekstiä, kiitos paljon sinulle vielä kerran! Piristit päivääni suuresti.

Tämän vuoden puolelta conit taisivatkin olla nyt tässä, ja ensi vuoden puolesta lukkoon on tällä hetkellä lyöty ainoastaan Frostbite. Yukicon kiehtoisi, mutta lipuista tappeleminen ei, joten katsoo miten sen kanssa käy. Kesän tapahtumia taas tulee mietittyä vähän myöhemmin kunhan kesätyötilanne selkeytyy. Tapaamme siis seuraavan kerran hamassa tulevaisuudessa. 

5 kommenttia:

 1. Ihan pakko tulla kommentoimaan, et olin hyvin yllättynyt kun näin et mitäh, Senran Kagurasta cossaa joku! :D Se sarja on aikah..sitäitteään, mutta minäkin pidän muutamien hahmojen designeista mukaanluettuna Asuka (se on julma vastakkainasettelu kun on kivoja hahmoja mut ite sarja ja sen juoni on syöpää). Ja nää kuvat on tosi hienoja! Mut se miks lopulta nyt kommentoin on, et mulla on ollu pieni himo cossata Yagyuuta, mut sattuneesta syystä on ollut vähän ongelmia myöntää edes tietävänsä koko sarjasta mitään vaikka pidänkin hahmosta ja sen designista :D Joten sain tästä..noh..jotain rohkeutta(?) päättää sitten cossata sitä ja todennäköisesti teenkin sen ilmeisimmin Frostiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Senran Kagura on kieltämättä "sitäitteään" mutta se ei poista hahmojen ihanuutta! Yagyuu on hieno hahmo myös ja omaa veikeän designin joten siitä vain. Itsellä on ainakin vielä tällä hetkellä tarkoituksena tehdä Frostiin toinen Senran Kagura -cossi, Yomi, joten et tule varmaankaan olemaan ainoa. :'>

   Poista
 2. Mukavaa että meidän Steel Samurai ja Pink Princess esitys miellytti. Toivottavasti myös upposi edes joihinkin jotka eivät tiedä Ace attorney pelejä. (ps. Kaikkien pitäisi pelata niitä!) :D Mahtava Erwin cosplay! Katselin tuota Pixisiä kaukaa ja ihastelin~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä, siinä sykki Ace Attorney -fanin sydän oikein luvattoman lujaa! (PS: Niin pitäisi, ne ovat parhaita pelejä.) Ja kiitos kehuista! Se Pixis oli kyllä luvattoman siisti.

   Poista
 3. Pixis tässä terve. :D Kiitos maininnasta. Pukuhan oli puoliksi tämän taiteilijan tekemä: http://joetar.deviantart.com/ ja loput oli kiinalaista alkuperää, kun meitä oli ryhmässä yli kymmenen niin ei kaikkea pysty tekemään itse. Hän oli Kawaii titaanina paikalla ja se maski oli aika vaikea tehdä, mutta onnistui loistavasti.

  Olisiko sinulla heittää kuvaa jossa näkyvät myös kasvoni hyvin? Kiinnostaisi tämä.

  Kiitos. ;)

  VastaaPoista