tiistai 12. kesäkuuta 2012

Väärän kokoisia kenkiä ja lyhyen lyhyitä hameita -- minun Desuconini

Ai että Desu-raporttia pitäisi kirjoitella? Katsotaanpa saanko aikaan mitään järkevää sillä olen tällä hetkellä coninjälkeisen flunssan kourissa vaikkei viikonloppuna ollut edes desusää. Eääöäää. No.

Tästä conista jäi varsin muikeat fiilikset, paremmat kuin viime Desuconista ja Frostbitesta. Onnistuin jotenkin maagisesti tasapainottamaan ohjelmassa käymisen, kavereiden kanssa hengailemisen, syömisen ja oman ajan, mikä oli omiaan tekemään conkokemuksesta hyvän kun mikään osa ei jäänyt liikaa paitsioon. Ohjelmapuolella oli parikin sellaista numeroa jotka halusin ehdottomasti nähdä, ja näistä kävinkin katsomassa lähes kaikki. Kokonaissaldoksi muodostui tällainen: avajaiset, Vihaluento, Mawaru Penguindrum -luento, Steins; Gate -luento,  Gumi gumi giggeli on paras :D ja shonen haato -luento sekä YKSI ANIME, YKSI HAHMO­KAARTI, YKSI JOHTAJA -luento. Kahdella jälkimmäisellä en tosin ollut loppuun asti vaan muiden aktiviteettien vuoksi jouduin lähtemään jo varsin aikaisessa vaiheessa. Noiden lisäksi olisin halunnut vielä Princess Tutu -luennolle, cosplaykisaluennolle sekä Tiger & Bunny -luennolle, mutta kiireet estivät senkin. Puheohjelman lisäksi minulla oli nimittäin aika lailla muutakin tekemistä; oli iltabileitä, oli cosplayphotoshoottia niin ammattimaisen kuvaajan kanssa kuin kaveriporukallakin, oli Rimpun cosplaymusiikkivideon kuvauksia, oli Visual Questia... Koko ajan tuntui olevan jotakin tekemistä, mikä oli toisaalta ihan hyvä.

Ja sitten muutama sananen cosplaysta. Tässä linkki kamerallani otettuihin kuviin, bongailkaa itsejänne ja hihkaiskaa jos löydytte. Yleisesti ottaen cossien taso Desuconissa oli varsin hyvä, mikä miellytti silmää. Kuitenkin minulle jäi vähän sellainen fiilis kuin cossaajia olisi ollut tavallista vähemmän -- en sitten tiedä pitääkö tämä oikeasti paikkansa. Odotin paljon pukuja nyt pinnalla olevista suht uusista sarjoista, esim. Mawaru Penguindrumista ja Steins; Gatesta, mutta niitä oli harmikseni todella vähän. Mawaru Penguindrum -cossaajia bongasin vain kaksi kappaletta ja Steins; Gaten kohdalla toteutui varsin harvinainen ilmiö: suurin osa näkemistäni cossaajista oli miespuolisia. Eniten conissa näkyi tietysti näitä ns. "massacosseja" eli hetalioita, kuroshittejä ja vocaloideja. Suurena yllätyksenä tuli Homestuck-cossaajien määrä -- onko niitä muka aiemmin ollut Suomen skenessä noin paljon? Eipä silti, jokainen cossatkoon juuri sitä mitä haluaa eikä kenenkään pitäisi pilata päiväänsä sillä. Ilokseni bongailin varsin monta Ace Attorney - ja Pandora Hearts -cossaajaa, ja muutamien kanssa tulikin vaihdettua pari sanaa. Kiitokset teille, piristitte päivääni.

Seuraavaksi syynissä omat puvut.

Perjantaina ja lauantaina näytin siis tältä. Mia-cossi oli yllättävän mukava ja helppo, edes kengät eivät tällä kertaa sen kummemmin hanganneet tai puristaneet vaikka olivatkin periaatteessa numeroa liian pienet. Mekko istui omasta mielestäni vallan hyvin eivätkä helman lyhyys tai etuosan avoimuus aiheuttaneet yllättäen minkäänlaista ahdistusta (ainakaan itsessäni, höhö). Välillä piti nykiä kangasta alaspäin ja katsoa tarkkaan miten ja missä istuu, mutta siinäpä se. (Matka iltabileisiin oli muuten varsin huvittava kun ohikulkijoiden päät kääntyivät tiuhaan tahtiin ja taisipa joku nippanappa täysi-ikäinen miekkonen tehdä porukkamme kohdalla hidastavan auton ikkunasta tissienkourimiseleitä.) Pari kömmähdystäkin kyllä sattui: unohdin lauantaina vyöni majapaikkaan ja kengistäni rapisi maali sprayaamisesta huolimatta. Herää kysymys että millä ihmeen aineella ne kengät olisi sitten oikein pitänyt maalata pysyvän lopputuloksen saamiseksi. :I Lauantaina oli luvassa photoshoot med Holly ja juustozzi, tässä sen satoa.


"Nyt loppu se animepopitus töiden aikana äksdee."
Sunnuntaina taas vedin päälleni Lottien vaatteet.

Loppuvaiheessa minulle tuli kamala kiire ko. puvun kanssa, sillä hansikkaiden teko osoittautui odotettua huomattavasti vaikeammaksi. Ainakin neljän pieleen menneen yritelmän jälkeen kursin kiroillen kasaan kuvissa näkyvät hanskat, joita ei voi sanoa kauniiksi hyvällä tahdollakaan. Syy löytynee kangasvalinnasta, sillä en löytänyt hommaan sopivaa trikoota vaan jouduin turvautumaan huonosti venyvään stretch-satiiniin (koska kankaan tietenkin piti olla samanväristä kuin lähdekuvassa, materiaalista viis agakgmaeleam). Hansikkaista ratkesi reunasiksakeista huolimatta paritkin saumat jo heti conpäivän aamuna mutta onnistuin tietääkseni piilottamaan sen kuvissa ihan hyvin. Muitakin ongelmia osui matkan varrelle: harmaa massasta tehty rengas irtosi jättäen jälkeensä ruman maalitahran, kengät lonksuivat ja hiersivät jalkani rakoille sekä toisesta koristerusetista tippui (!!) toinen nauha. Onneksi kaverini sattui löytämään pudonneen härpäkkeen salin hämärästä ja onneksi minulla oli pikaliimaa mukana. Ehdin laittaa irtoilevat osaset paikoilleen juuri sopivasti ennen photoshoottia.


 Photoshootista minulla ei ole mitään muuta kuin positiivista sanottavaa. Kuvaaja oli todella mukava, osasi asiansa, ehdotti hyviä poseja ja vielä kantoi kassinikin herrasmiesmäisesti. Tulin hyvin iloiseksi. ;_; Kuvasimme siinä conalueen läheisessä puistossa jonka kautta pääsee linja-autoasemalle; paikka oli oma valintani sillä ajattelin sen sopivan Lottielle paremmin kuin Sibeliustalon urbaanin ympäristön. Paikkavalinta osoittautui hieman haasteelliseksi, sillä jo pelkästään kävelymatka sinne oli yhtä helvettiä lonksuvien ja hiertävien kenkieni vuoksi (joita en voinut ottaa oikein poiskaan koska kymmenen denierin sukkahousut asjfaifamai). Paikan päällä kenkieni korot upposivat jatkuvasti maahan ja pukuun tarttui vähän väliä niitä keltaisia madonnäköisiä roskia, joita puut karistivat. Tästä huolimatta kuvaussessio sujui hyvin ja valmiista otoksistakin tuli varsin hienoja. Derppailen tosin aika monessa (+ sukkahousujeni raja näkyy parissa kuvassa asgasjadamflk), mutta se ei tietenkään ollut kuvaajan vika. Aion ehdottomasti turvautua cosplayshoot-palveluun jatkossakin mikäli saan aikaiseksi sellaisia pukuja jotka ansaitsevat osakseen vähän laadukkaampia valokuvia.

Näin siis Desuconissa, seuraavana vuorossa Animecon. Kanba-peruukki tipahti tänään postilaatikkoon joten seuraavat viikot työstetään enemmän tai vähemmän ahkerasti Pingviinirumpu-cosseja.

3 kommenttia:

 1. Nallen arkkivihollinen12. kesäkuuta 2012 klo 21.00

  Oli kyllä tosi hieno reissu! Siun molemmat puvut oli tosi onnistuneita, nyt kuvia katellessa oma puku vähän hävettää kun huomaa kaikki störpöttävät hiussuortuvat ja ryppyiset hihat. : I

  Odotan innolla Animeconia ja Pingviinirumpu-cosseja! Pitää lähteä lähiaikoina sinne kangaskauppaan yhdessä. Kunhan saan siivottua tän fukai-metsän huoneestani niin voidaan sitten yhdessä ruveta ompelemaan! Ja peruukitkin pitänee stailata.

  VastaaPoista
 2. Desussa oli varmaan joku nuha pöpö likkeellä, koska täälläkin taistellaan flunssan poikasia vastaan kaikin keinoin! (Töistä kun ei paranisi poissa olla)
  Se puisto oli tosiaan upea photoshootti paikka, hyvä kun muutkin tajusi hyödyntää sitä! Harmittaa vähän, kun meidän oli tarkoitus ottaa kuvia sen museon luona (vaalenpunainen kaunis rakennus linkka-aseman vieressä) muttei keretty.

  Tulevaisuuden varalla jotkut kävelykengät voisi olla hyvä pitää matkassa mukana, jos jo etukäteen tietää joutuvansa kävelemään paljon ja cossissa olevat kengät aiheuttaisivat tuskaa. Mutta tuskinpa tätäkään ideaa enää coniin taas lähtiessä muistaa. Rakkolaastari siis pelastakoon. :D

  VastaaPoista
 3. Joo siis, minullekkin jäi sellainen fiilis että ainakin 85 prosentilla kävijöistä oli peruukit päässä. Valokuvaajiakin tuntui olevan paljon vähemmän viime vuosiin verrattuna. Tiedä sitten.

  Suosittelen lämpimästi kävelykenkien mukaan ottoa~ o/

  VastaaPoista