perjantai 14. lokakuuta 2011

Ovi auki tai tapahtuu hirveitä!

Nyt on sellainen olo, että haluan tehdä jonkun cossin joka vaatii softiksen leikkelyä ja muotoilua, kuvioiden maalaamista sekä tonneittain hiuslakkaa peruukin stailaamiseen. Brrrh, mistähän moinen. Tänä vuonna en -- kiitos opiskelijabudjetin -- pysty aloittamaan enää yhtään uutta cossia, mutta toisaalta onhan minulla tässä kaksi cossia vielä kesken. Ensi vuoden suunnitelmat ovat Frostbitea lukuun ottamatta täysin auki, joten ehkäpä sinne mahtuu yksi tai useampi eeppistä pipertämistä vaativa puku. Mask*deMasquen tekeminen himottaisi ihan älyttömästi, sitä kun olen suunnitellut jo pidempään ja kyseessä olisi sellainen puku jonka tekeminen kehittäisi taitojani varmasti.

Tuon jos saisin onnistuneesti aikaiseksi voisin kuolla onnellisena... sitten joskus. Sulat, hattu ja rintakoru ovat isoja kysymysmerkkejä kaikki. Nahkaiset bootcoverit voivat tuottaa ongelmia, sillä en ole ikinä tehnyt shoecovereita muusta kuin sukkahousuista. Naamarikin on vähän niin ja näin; muokatako valmista vai tehdäkö kokonaan uusi? Jos teen uuden niin mistä materiaalista? Kelpaakohan softis siihen, ja jos kelpaa niin miten kummassa saan muotoiltua siitä naamarin? Haastetta on siis todellakin luvassa, mutta se vaikuttaa tällä hetkellä juuri siltä mitä kaipaan. Olen lopen kyllästynyt ompelemaan pelkkiä simppeleitä miestenpukuja ja herrainkauluksia, haluan tehdä jotain taitoa vaativaa ja näyttävää.

Miestenpuvuista ja herrainkauluksista tulikin mieleen että Klavier alkaa näyttää melkoisen valmiilta. Puku on kaulakorua ja peruukin stailaamista lukuun ottamatta tehty. Viimeviikkoinen reissu Kuopion K-Rautaan avitti paljon ja nyt voin kuluttaa kaiken vapaa-aikani miettimällä sitä, miten saan ketjut kestämään lantioni tasolla. Kuvat olis tietenkin kivoja, mutta olen koulun koneella enkä täten voi mennä napsimaan otoksia ketjuista sekä kangaskasasta takistani. Peruukin stailaaminen saa luvan odottaa, sillä sitä ennen käytän sitä Tsunadessa. Ismokin tietää ettei ole mitään järkeä liisteröidä peruukkia kivikovaksi tötteröksi vain jotta sen voi tunkea komeroon pitkäksi aikaa ja kiskoa sitten pestäväksi toista cossia varten, jonka jälkeen olisi luvassa taas uusi tötteröiminen. 


Kyllä.
Tsunade taas on täysin valmis kiitos toissapäiväisen ompeluintoni. Kyseessä on helpoin puku sitten Shizuon, johon tein itse ainoastaan liivin kauluksen sekä liikennemerkkipropin. Tämänkin cossin teossa auttoi kirppari; löysin sieltä sekä housut että kengät. Korkkarit tosin ovat kaksi numeroa liian pienet, mutta toisaalta en aio käyttää Tsunadea missään conissa (koska Naruto!) joten niitä ei ole pakko käyttää kuin kuvissa. Vyö ei vaatinut mitään erikoistoimenpiteitä ja paidankin hurautin yhdessä päivässä. Tosin sen kohdalla sattui sellainen källi että olin ostanut vahingossa tummansinistä nauhaa mustan sijaan. Asia korjaantui helposti askarteluvärin avulla. Tunsin itseni melkein oikeaksi cossaajaksi maalaillessani niitä nauhoja keittiön pöydän ääressä... Toivottavasti ehdin shoottaamaan Tsunadella vielä ennen lumien tuloa, talvella shootatessa tissit voisivat vaikka jäätyä. En myöskään halua että tälle käy samalla tavalla kuin chibi!Romano-puvulleni, jota en ole koskaan käyttänyt. 


Sitten on vielä Hariti, josta on atm koossa kaikki paitsi piilolinssit. Hyvältä siis näyttää. Puku on muuten aika simppeli, mutta hupun saaminen oikean muotoiseksi vähän hermostuttaa. Löysin nimittäin Kuopion-reissulta valmiit verhot joista meinaan hurauttaa Haritin viitan. Väri on kohdallaan eikä vuortakaan tarvitse ommella, mutta kangasta ei oikein ole varaa tuhlailla. Jos ryssin hupun eikä kangasta enää riitä, tapahtuu hirveitä. 


Joooo. Näin tällä kertaa. Hirveä hinku päästä conittamaan ja koreilemaan uudella puvulla, hnngh. Tule jo, Chibicon.

2 kommenttia:

 1. ..mistä näitä Ismoja oikein tulee..... :DD

  Vau, vähänkö olet edistynyt! \o/ Hyvä että joku on ahkeroinut~~~

  Milloin muuten Chibicon on, ja missä? :0 En kyllä luultavasti ehdi käväisemään, mutta joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 2. Ismo-kuvat ovat oikein hyvä tapa ilmaista senhetkistä tunnetilaa! Ja silleen. Kuka tarvitsee hymiöitä kun voi googlailla fiilikseen sopivan Ismo-kuvan.

  Chibicon on Kuopiossa 10.12. Harmi jos et tule D: No mutta, Frostiksessa sitten.

  VastaaPoista