tiistai 16. elokuuta 2011

Cosplay on valintoja

Jep. Siitä ei pääse yli eikä ympäri; cosplayerin on jatkuvasti tehtävä valintoja. Tämä asia muistui jälleen kerran mieleeni kun nappasin pöydällä olevasta suklaalevystä kaksi palaa. Pieni ääni päässäni kysyi viekkaalla äänensävyllä: "Haluatko syödä suklaata vai näyttää hyvältä cosplaykuvissasi?". Valinta oli tehtävä. Kunnon cosplayer olisi luultavasti pudottanut suklaapalan takaisin pöydälle, mutta minä vastasin mielessäni: "Juuri nyt en voisi vähempää välittää siitä miltä näytän cosplaykuvissani." Ja niin suklaa katosi kurkustani alas.

Elämä ei ole aina reilua. Kroppani on pehmeä ja pyöreä eikä sillä pystytä kilpailemaan sellaisia cosplayereitä vastaan jotka voittaisivat olemuksellaan sekä Huippumalli haussa -että Muodin huipulle - kilpailun. Luonto on ilmeisesti tarkoittanut minut synnyttämään kahdeksan lasta eikä kekkuloimaan rinnat litistettyinä solakkaa miestä leikkimässä. Voisin tietysti pistää kampoihin: hylätä herkut ja alkaa himoliikkujaksi. Sellainen elämäntyyli ei kuitenkaan kiinnosta minua pätkän vertaa. Rakastan syömistä liikaa että rupeaisin rajoittamaan sitä cosplayn takia. Haluan nauttia elämästä enkä herätä joka aamu viideltä lenkille jotta voisin yhden päivän ajan esittää kaunispoikaa. Se on valinta joka aiheuttaa paljon tuskailua valokuva-albumin ja peilin edessä, mutta toisinkaan en voisi päättää.

Syömisen lisäksi iso osa cosplayerin tekemistä valinnoista liittyy rahaan, tuohon maailmaa pyörittävään paholaiseen. Pieni päänsisäinen ääni ei pysy hiljaa hetkeäkään kun opiskelijabudjetin saanut cosplayer liikkuu kaupoissa. "Tiesitkö että tuon mekon hinnalla saisi kaksi metriä kangasta?" "Aiotko tosiaan ostaa tuon? Entä se kallis peruukki?" "Et sinä mitään uutta videopeliä tarvitse vaan ne housukankaat!" On päätettävä haluaako näyttää nätiltä arkena vai conpäivänä; ostaako sieviä vaatteita vaiko metritolkulla kangasta. Cosplay nielee rahaa siinä missä välineurheilukin enkä usko että kovin monella cosplayerillä on varaa muihin kalliisiin harrastuksiin -- ellei käytössä sitten ole isin pankkitiliä ja luottokorttia. Valintoja, valintoja.

Kun ostin tämän figun, en voinut olla ajattelematta kuinka
paljon kangasta sen hinnalla olisi saanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti