sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Wall of fame & wall of shame

Niin kuin näette, tykkään kovasti asioiden listauksesta. Tässä postauksessa ilmiannan kaksi tähän mennessä huonointa ja kaksi tähän mennessä parasta pukuani. Aloitetaanpa huonommista.

Alabasta-Nami. Kauhein pukuhirvitykseni koskaan. En yhtään ymmärrä mitä mielessäni liikkui tuohon aikaan, sillä läksin kisailemaan tällä puvulla Animecon '08:ssa. Muistan ylpeilleeni sillä että käytin tätä pukua tehdessäni vain yhtä nuppineulaa. Oikeasti, mitä hemmettiä? Päässä keikkui räikeänpunainen tiimariperuukki, Climatact oli tehty talouspaperirullista ja muutenkin puvussa oli enemmän vääriä kuin oikeita yksityiskohtia. Lisäksi tämä oli sitä aikaa kun kuvamateriaaliksi puvusta riitti nopeasti mummolan eteisen hämärässä napattu otos. Tämä kuva ei paljasta koko totuutta, cossi on oikeasti vielä hirveämpi luonnossa. Muistan kauhulla sen kisaa ennen otetun kuvauspalvelun kuvan, joka paljasti joka ikisen pikku yksityiskohdan.

Riza Hawkeye (25. jakson versio). Okei, tämän cossin lähtökohtana oli se että säästyn ompelulta koska asu koostuu kauluspaidasta ja hameesta, mutta silti. Yäk. Naama kiiltää ja kampaus on vääränlainen. Rizallahan on vikassa jaksossa hiukset auki, mutta tuumin että normikampaus olisi parempi koska muuten kukaan ei tunnistaisi hahmoa. Joo. Animecon '08 olikin poikkeuksellisen huono pukujeni osalta, sillä "edustin" tälläkin puvlla siellä.

Kuvaajana toimi Ville Raikko.
Sitten päästään näihin hyviin pukuihin, jotka ovat molemmat tuoreita tapauksia. Tuossa näette Shannon-cossini (sarjasta Umineko no naku koro ni) joka on siis tämän vuoden Desuconista. Työstin pukua about puoli vuotta, en tosin yhtäjaksoisesti. Vihdoinkin kaipaamiani röyhelöitä ja puhvihihoja, ja tissejäkään ei tarvinnut lytistää. Plus että tuo peruukki on tosi nätti ja näytti vieläpä hyvältä päässäni. Näin jälkeenpäin bongailen tuosta vaikka mitä pikkuvikoja, mutta hyvä puku tämä silti on ainakin näin keskitasoiselle cossaajalle.

Jos minulla kerran on selässä tähti niin minähän näytän sen.
Ja sitten vielä aivan tuore tapaus eli timeskip!Simon, jonka väsäsin viikko sitten olleeseen Animeconiin. Tämä alkaa jo lähennellä sitä tasoa jota toivoisin kaikkien pukujeni olevan. Itse asiassa en keksi siitä muuta pahaa sanottavaa kuin sen, että peruukki ei ole aivan oikeanvärinen. Ja kaksi kuvaa sen takia että tuo tähti näkyisi. Tajusin sen olemassaolon vasta kun deadline jo kolkutteli ovella ja tekaisin sen kamalassa kiireessä. Ensin yritin kankaasta ja sen jälkeen maalasin.

Näinpä siis. Karmivat vuoden -08 cossini hirvittävät vieläkin, mutta hyvä puoli on se että olen ottanut niistä opikseni. Taitoni ovat selvästi kehittyneet parempaan suuntaan. Tästä pääsee vain ylöspäin.

4 kommenttia:

 1. Shannon on upea ö3ö ~
  Enkä ole sitä edes livenä vielä nähnyt, dammit D:

  VastaaPoista
 2. Kiitos kovasti~ Ehkä näet sen vielä joskus, Shannonia voisi cossia vielä joskus muulloinkin. c:

  VastaaPoista
 3. Heii, sinullakin cosplayblogi! 8D Lisäilen stalkkauslistaan, ohoho~

  Nngh Shannon ja Simon molemmat ovat niin hienoja kuvissa, itken samaa kun en ole livenä nähnyt 8<<

  Ja en tiedä miksi, mutta aina kun avaan tämän blogisi (ei suinkaan kestänyt liian pitkään että sain aikaiseksi kommentoida, ehei...), luen otsikosta jotain Cosplaynuudelien tapaista. En ymmärrä. :,D

  VastaaPoista
 4. Jepjep, näin pääsi käymään. :'D Tosin ihan tuorehan tämä on, toivottavasti jaksan kirjoitella tänne vielä myöhemminkin..! MITÄ, NUUDELEIDEN. Ei reps. XD No, nuudelit ovat onneksi ihan kiva asia. Ja hätä ei ole tämännäköinen, cossin varmasti Shannonia ja Simonia tulevissa coneissa joten pääset (?!) varmasti vielä joku kerta näkemään ne.

  VastaaPoista