lauantai 30. maaliskuuta 2013

Iiiiiiiihhhhhanat uksitoista

Olen 20-vuotias nainen, nyt on perjantai-ilta... eikä minulla ole mitään ns. parempaa tekemistä kuin seikkailla internetissä ja stalkkailla muiden blogeja. (Toisaalta nyt ollaan vielä pitkäperjantain puolella, ovatko baarit tänään edes normaalisti auki? No jaa. EDIT: Menipä sittenkin lauantain puolelle, hoh.) Kuitenkin, päädyin LilyofLiliania selatessani löytämään Lilianin yhdentoista kysymyksen taggaushaastetta varten kynäilemät kysymykset, ja koska niihin ei oltu tagattu erityisesti ketään vaan ne oli jätetty vapaaksi riistaksi päätin tarttua tilaisuuteen. Etenkin Tumblrissa on tullut viime aikoina vastailtua paljonkin vastaaviin kyselyihin ja koska olen hirveä huomiohuora (: 3) minusta on mukavaa lukea muiden vastauksia/kun ihmiset lukevat omia vastauksiani. Tässä tulee siis.

Haasteen säännöt

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2.Jokaisen haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3.Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Valitse vielä 11 blogaajaa jolla on alle 200 lukijaa ja haasta heidät leikkiin mukaan ja muista kertoa heille haasteesta. Vaihtoehtoisesti valitse 11 viimeksi päivittäneen blogia lukulistaltasi.

11 asiaa minusta

1. Olen viettänyt neljä vuotta lukiossa koska hairahduin ysiluokalla hakemaan täysin väärään lukioon. Vaihto taidepainotteisempaan ja samanhenkisiä ihmisiä pullollaan olevaan oppilaitokseen tapahtui lukion ykkösen jälkeen; uudessa koulussa aloitin taideaineiden osalta ykkösellä ja lukuaineiden osalta kakkosella. Tästä seurasi sekä hyviä että huonoja puolia; sain ystäviä molemmilta luokka-asteilta mutta toisaalta kärsin tietyntyyppisestä juurettomuuden tunteesta ja kurssien kanssa sumpliminen oli välillä todella vaikeaa. Nyt alkaa kuitenkin olla vihdoin lakki kourassa! Siwan kassa täältä tullaan. : DD
2. Kun nyt kerran koulusta tuli puhe niin siitä saadaankin hyvä aasinsilta sellaiseen aiheeseen kuin tulevaisuudensuunnitelmat. Haluaisin "sitten isona" päästä vaikuttamaan yhteiskuntaan ja auttamaan sen ajamista kovista arvoista kärsiviä ihmisiä, etenkin lapsia ja nuoria. Vielä ei-niin kovin kauan sitten halusin opettajaksi mutta pikkuhiljaa yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja muiden auttaminen ovat alkaneet kiinnostaa enemmän. 
3. Tykkään kamalasti naisellisista vaatteista; röyhelöistä, isoista hameista, sifongista, sievistä kengistä, puhvihihoista...
4. Täytettyäni 20 tuossa helmikuun alussa koin pienoisen ikäkriisin. Uskomatonta, että enää ikinä ikäni ei tule alkamaan numerolla 1 -- ellen sitten elä yli satavuotiaaksi asti. Sitä odotellessa.
5. Napsin coneissa ahkerasti kuvia ja kerään jokaisen helmet valokuva-albumiin johon myös kirjoitan tärkeimmät yksityiskohdat ja lentävimmät läpät. Välillä se tuntuu vähän hassulta sillä aika lailla samat jutut tulee laitettua sekä blogiin että albumiin.
6. Olen koko pienen ikäni ollut pessimisti ja äärettömän itsekriittinen, mutta nykyään yritän ahkerasti (??) tehdä töitä muutoksen eteen ja kokeilla vähän erilaista elämää.
7. Olen hulluna Ben & Jerry's -jäätelöihin, etenkin niihin uusiin joissa on karamelliydin.
8. Minulla on tapana ajelehtia vuosien saatossa fandomista toiseen. Jostain sarjasta tulee yllättäen the fandom, joka sitten kuluttaa suurimman osan ajastani ja rakkaudestani. Tähän mennessä tällaisia sarjoja ovat olleet mm. One Piece, Hetalia ja Durarara!!, nykyinen the fandomini on Magi. Durararasta en ole lakannut tykkäämästä vieläkään ja toivon totisesti että niin käy myös Magin kohdalla.
9. Kirjoittelen silloin tällöin Japan Pop -lehteen, lähinnä lyhyitä sarjojen arvosteluja sekä myös pari Shirocon-raporttia.
10. Minulla on ollut ajokortti jo kohta kahden vuoden ajan mutten ole vielä kertaakaan uskaltautunut ajamaan yksin conittamaan vieraaseen kaupunkiin. Tähän tulee muutos tänä keväänä kun kaverini ja minä -- toivottavasti! -- suunnistamme läheiseen Mimiconiin Mikkeliin. 
11.Cosplayn lisäksi harrastan uintia, lukemista, kirjoittamista, piirtämistä, videopelejä, animea ja mangaa yleisestikin sekä pyöräilyä. Tykkään myös leipoa mutta sitä en laskisi vielä harrastukseksi.


11 kysymystä sinulle:

1. Onko sinulla jotain cosplaysuunnitelmaa, jonka haluaisit kovasti toteuttaa, mutta et ole vielä sitä tehnyt? Mikä ja miksi? Miksi se on vielä tekemättä?
Tällä hetkellä kuumottaisi eniten Magin Paimon, sillä lyhyestä esiintymisestään huolimatta ehdin tykästyä kyseiseen neitiin valtavan paljon. Magi on tämänhetkinen fandomini johon kaadan kaiken rakkauteni, minkä lisäksi noin asenteikkaita naishahmoja tapaa valitettavan harvoin. Miksi sitten en cossaa Paimonia? Hahmon tietävät ja alla olevan kuvan näkevät tajuanevat piakkoin syyn.
Niin. Onhan paljastavaa cosplayta tehty ennenkin, mutta tämä olisi jo vähän haasteellisempaa. Olen kyllä pohtinut pääni puhki erilaisia ratkaisuja selvitä kyseisestä cossista ilman omien maitorauhasten vilauttamista (bodysuit + tekotissit?) mutta loppujen lopuksi olen aina tullut siihen tulokseen että homma kannattaa jättää sikseen. Napakorun kiinnittäminen bodysuitiin voisi olla hieman hankalaa ja mielessä kummittelee skenaario jossa tuleva potentiaalinen työnantaja päätyy jotakin mystistä kautta cossiblogiini bongaamaan Paimon-cossikuvat.


2. Mikä sai sinut aikanaan aloittamaan cosplayn?

Kyllä se lähti ihan siitä, että halusin pukeutua lempihahmoikseni. Olen tykännyt pienestä pitäen roolileikeistä ja hienoihin roolivaatteisiin pukeutumisesta joten cosplayharrastus sopi minulle kuin nenä naamaan. Yhä edelleen pääsyy cosplayn harrastukseen on kohdallani sama; maailma on täynnä ihania hahmoja ihanine pukuineen enkä vain voi olla cossaamatta heitä.

3. Osaatko jotain cosplayhin liittyvää, jota haluaisit opettaa muille tai mistä uskoisit olevan muille hyötyä?
Argh, tämä on yksi suurimmista ongelmistani cosplayn kohdalla! En ole vieläkään kehittynyt niin hyväksi enkä löytänyt mitään "omaa" jotta voisin neuvoa muita. Olen loppujen lopuksi aika kömpelö niin ompelun kuin proppienkin suhteen, tekniikkani eivät ole mitenkään ammattimaiset enkä ole työstänyt tarpeeksi montaa erilaista materiaalia tietääkseni mitkä toimivat ehdottomasti parhaiten. Tämä on syynä siihen miksei blogistani vieläkään löydy yhden yhtä tutoriaalia.

4. Jos näet hienon cosplayn, kerrotko ajatuksesi asun kantajalle? Miksi/Miksi et?
Olen aika lailla burgeri joten aloitteen tekeminen ja vieraiden ihmisten lähestyminen ovat pitkään olleet minulle ongelmia. Kuitenkin viime aikoina nämä asiat ovat (ehkä?) alkaneet pikkuhiljaa kauhistuttaa vähemmän tai jopa sujua (???), ja mikäli satun bongaamaan conissa upean cossin saatan hyvinkin mennä kertomaan puvun kantajalle kuinka paljon hänen asustaan tyksin -- etenkin jos kyseinen cossaaja on tehnyt puvun samasta sarjasta kuin minä tai jos hän sattuu cossaamaan lempihahmoani. On helpompaa mennä juttelemaan tuntemattomalle jos havaittavissa on edes jonkinlainen meitä yhdistävä tekijä.

5. Mikä on lempimateriaalisi tai kankaasi? Käytätkö usein jotain tiettyä materiaalia?
Lempikankaani on tällä hetkellä ehdottomasti sifonki, mutta en kyllä ole vielä ommellut siitä mitään. Useimmiten cosseissani käytetty materiaali taitaa olla Perla-puuvilla mitä erilaisemmissa sävyissä. Perusmukava kangas, käy useisiin tarkoituksiin muttei kuitenkaan kaikkeen.

6. Millä cosplayn osa-alueella koet olevasi vahvimmillasi? (Nyt saa kehua itseään oikein kunnolla!)
Tähän mennessä olen suoriutunut ihan kelvollisesti peruukkien saralla. Saattaa kyllä olla, että se johtuu yksinkertaisesti siitä etten ole vielä joutunut työstämään mitään kovin monimutkaista karvapehkoa. :''D

7. Oletko cosplaykisannut? Jos olet, kisaisitko uudestaan? Miksi/Miksi et? Jos et, haluaisitko? Miksi/ Miksi et?
Voi, kyllä. Jos nyt lasken oikein niin kisalavalla on tullut käytyä kuutisen kertaa (kerran ryhmäkisassa) -- ja suurin osa niistä olisi saanut jäädä käymättä. Poskiani kuumottaa vieläkin kun muistelen millaisissa langanpätkäisissä, lähdekuvalta karanneissa rytkyissä sitä tuli kiivettyä ison salin lavalle. Toki sen voi laittaa aloittelijuuden piikkiin (kisasin kaikissa kolmessa ensimmäisessä conissani) mutta silti. Hyvänä puolena tässä on se, että lavakokemusta on karttunut jo jonkin verran ja ainakin voin muistella leuka vapisten miten "silloin kun minä olin nuori ei cosplaykisassa vielä tarvinnut väsätä mitään esitystä eikä huolitella sisäsaumoja!".

8. Onko sinulla jotain hahmotyyppiä, jota päädyt cosplayaamaan aina uudestaan ja uudestaan?

Vaikka kuinka toitotan itselleni että olisi ehkä ihan kehittävää ja hauskaa tehdä välillä niitä naiscossejakin niin silti päädyn jostain syystä tämän tästä cossaamaan miehiä, ja useimmiten juurikin jotain itsevarmaa charmikönttiä. Mm. Edgeworthia, Kanbaa, Klavieria, Ranskaa ja Bishopia tuskin voi kuvailla täysin samanlaisiksi hahmoiksi, mutta tiettyä charmikkuutta ja valovoimaa heissä kaikissa on. Tämä tuskin on sattumaa, tuppaan haksahtamaan aina sellaisiin kypsiin ja vetovoimaisiin uroksiin. Vastakohdat viehtättävät?

9. Mikä on cosplayn pääasiallinen lähteesi?
En ole varma tarkoitetaanko tällä nyt inspiraatiota vai lähdekuvien varastoa joten vastaan lyhyesti molempiin. Inspiraationa toimii juurikin tuo alussa mainittu halu cossata omia lempihahmoja ja elää näiden nahoissa edes sen päivän verran. Lähdekuvia taas bongailen sieltä täältä; yleensä otan screencapeja animesta mutta joskus myös tarkastelen miten muut cossaajat ovat sen ja sen yksityiskohdan tehneet.

10. Mitä yksittäistä asiaa painotat eniten cosplayta tehdessäsi? Mihin panostat erityisesti?
Mietin tätä varsin pitkään mutta en keksinyt mitään yksittäistä asiaa johon panostaisin erikoisen paljon. Pitäisi kai vastata että panostan tasapaksusti kaikkeen? Minulla ei ole mitään yksittäistä osa-aluetta jossa olisin erityisen hyvä, mikä sitten näkyy puvuissani ihan yleisesti. Aika lailla kaikki cosplaypukujani koskien on "ihan kivaa" mutta siinä se sitten onkin. Tämäkin on yksi ongelmakohdistani cosplayn saralla -- olisi niin siistiä loistaa edes yhdellä osa-alueella! Valitettavasti tämä ongelma seuraa minua myös "siviilielämääni", olen sielläkin keskiverto tai alle vähän kaikessa.

11. Kertoisitko vielä jotain cosplayhin liittyvää itsestäsi, mikä ei ole ihan ilmiselvää?
Hankala kysymys! Öö, sanotaanko nyt vaikka näin että mietin aika lailla tämän tästä millainen "asemani" on Suomen skenessä. Olen tavattoman itsekriittinen ja löydän itseni usein pohtimasta sitä olenko käyttäytynyt coneissa/blogissani siten että "kokeneemmat" cossaajat tirskahtelisivat minulle. Sinällään ihan tyhmää tällainen koska ei skenessä ole mitään tiettyä luokittelua jonka mukaan toiset olisivat ylempänä kuin toiset. Kyse taitaa olla lähinnä siitä että pelkään muiden torjuntaa ja naurunalaiseksi joutumista.


Tagattavat ja 11 omaa kysymystä:

Aviala 
Hakkis
Nia 
Juusto 
Novadille
Tämän enempää tagattavia en laita sillä moni muu potentiaalinen tagattava on jo ehtinyt osallistua haasteeseen. Mikäli tunnet yhtäkkistä vetoa vastata näihin kysymyksiin niin antaa mennä vain. Jos näin käy, olisi mukavaa mikäli heittäisit minua linkillä vastauspostaukseesi. : 3 


1. Mieltä lämmittävin kommentti jonka olet puvustasi saanut?
2. Oletko koskaan katunut sitä, että aloitit cosplayn?
3. "Massacossi" vai harvinaistakin harvinaisempi hahmo, kumman valitsisit mieluummin (olettaen että kyseessä olisi molemmissa tapauksissa yhtä rakas hahmo)?
4. Mikä on suurin haaveesi cosplayn saralla -- onko se kisan voitto, lempihahmon cossaaminen vai jokin muu?
5. Puvunteon inhottavin vaihe, jonka pariin joudut kuitenkin palaamaan tämän tästä?
6. Oletko cossannut omia hahmojasi? Jos olet, miksi näin ja miltä se tuntui? Jos et, miksi ei?
7. Onko sinulla lempitapahtumaa? Jos on, mikä se on ja miksi?
8. Onko jotain mikä kaihertaa mieltäsi Suomen cosplayskenessä?
9. Listaa kolme lempipukuasi.
10. Mitä arvelet, pukeudutko hassuihin asuihin vielä päälle kolmekymppisenäkin?
11. Lempiperuukkisi ja miksi?


4 kommenttia:

 1. Pöö~ Innostuin sitten tekemään tämän haaste hommelin niin tässä linkkiä jos kiinnostaa lukasta. :3
  http://eyeless1703.sarjakuvablogit.com/2013/03/30/cosplay-juttuja/

  VastaaPoista
 2. Vastasin tähän vaikka yleensä en jaksa! Käy lukemassa etten kirjottanu turhaan heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos vastasit vaikket yleensä jaksaisi :'D Kävin lukaisemassa!

   Poista