maanantai 2. toukokuuta 2016

"Pahan sotaherran ensimmäinen länkkäricossi! Katso kuvat!" eli Cosvision 2016

Cosvision oli pitkästä aikaa täysin uusi tapahtuma minulle. Hämeenlinna oli kaukana, mutta pitihän sitä nyt lähteä kokeilemaan miltä cosplayhin keskittyvä con oikeastaan näyttää. Olin ensimmäistä kertaa vuosiin "oikeassa" hotellissa (ei siis Omenahotellissa) yötä conreissulla, ja hotelliaamupala oli ehkä paras juttu ikinä, etenkin kun siellä sai suklaista Jacky-vanukasta. Hotellin aamupalalla näkyi varsin paljon coniskenestä tuttuja naamoja mutta en tietenkään kehdannut mennä juttelemaan kenellekään vaikka määränpää olikin kaikilla sama. Oli silti hauskaa tietää, ettei oma kahden hengen porukkani ollut ainoa, jossa kiiruhdettiin aamupalalta vaihtamaan cosseja ylle.

Tapahtumapaikka oli kertakaikkisen upea niin sisältä kuin ulkoakin, ja potentiaalisia photoshoot-paikkoja oli runsaasti. Oli mahtavaa, että niin pienen kävelymatkan päässä oli mm. vettä, kierreportaita, tiiliseinää ja vanhanaikaisia kauniita taloja. Sunnuntaina harmitti vietävästi, kun Marya ei voitu sarjauskollisista syistä kuvata ulkona -- kaikki ne ihanat kuvauspaikat menivät minulta ihan sivu suun sen päivän osalta. Onneksi edes lauantaina pääsin poseeraamaan Verkatehtaan kauniissa ympäristössä. Shootti aloittikin minulla koko lauantaisen conpäivän.

Kuvat otti ja editoi Jenni Suominen.

Darling on niitä pukuja, jotka eivät tuntuneet valmistuvan koskaan. Sinänsähän design on tosi simppeli, mutta pientä näperrettävää oli vähän liiankin kanssa. Joka ikinen worblapallero piti lämmittää, pyöritellä ja liimata erikseen, korussa olevat helmet piti istuttaa yksi kerrallaan, boleron ja hameen kuvioiden kuivuminen kesti ikuisuuden... No, loppujen lopuksi valmista tuli jopa melko hyvissä ajoin ennen conia. Cossissa on paljon yksityiskohtia, joiden kanssa epäonnistuin, ja se harmittaa minua kovasti, mutta onneksi ne eivät juuri näy kuvissa. Sen vaan sanon, että jos ja kun se Ever After High -ryhmä, jota varten tämän cossin tein, joskus kokoontuu, Darling tarvitsee mm. uudelleen päällystetyn vyön sekä uudenlaiset kiinnityssysteemit sekä kenkiin että olkapanssari-kaulakoru-yhdistelmään. Kunpa nämä asiat voisi tietää ennen kuin puku on päällä ja alkaa tehdä hidasta kuolemaa, mutta eipä sitä kestävyyttä voi oikein tietää ennen kuin conirasitus on todellisuuttta.

No, ei jotain pahaa etteikö jotain hyvääkin. Darling-kuvat onnistuivat mielestäni älyttömän hyvin, mistä on kiittäminen kuvaajaa. Olen vieläkin hämmentynyt siitä, etten näytä yhdessäkään kuvassa nauruun kuolevalta perunasäkiltä. Mielestäni sain myös meikattua Darlingiin normaalia sievemmin, vaikka olo olikin vähän kuin drag queenillä kun meikit olivat naamassa mutta peruukki ei vielä päässä. :D

Shootin jälkeen oli itse tapahtumaan keskittymisen vuoro. Suunnitelmissa oli käydä vaikka missä ohjelmissa, mutta tällä kertaa esteeksi eivät tulleetkaan ne klassiset eli ruokailu/väsymys/täysi ohjelmasali vaan ohjelmien peruuntuminen. Niin Kun cosplaysta gradun tein kuin Cossaamalla kiusaamista vastaan oli peruttu, joten lauantaina kävin vain Cosplay mediassa -luennolla sekä cosplaykisoissa. Aika sääli, kun kerrankin olisi ollut superkiinnostavaa puheohjelmaa. 8( Onneksi Cosplay mediassa oli sentään superviihdyttävä.

Sunnuntain cossia arvoin pitkään, sillä mitään uutta en aikonut missään nimessä väsätä mutta ihan mikä tahansa ei kelvannut. Ensin mietin Rapunzel!Nozomia, jota olen käyttänyt vain viime kesän Animeconissa, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että puku olisi liian kylmä ja epämukava päällä. Päätös oli viisas, ottaen huomioon että Cosvisionin aikoihin satoi niin rakeita, räntää kuin vettäkin. Lopulta päädyin Maryyn, sillä halusin siitä lisää kuvia ja se olisi varsin helppo ja mukava päällä.

mae-rye kuvasi ja minä editoin!

Sunnuntai kului aika chillisti lähinnä photoshoottaillessa. Kisat kävimme katsomassa, mutta siinäpä se. Emme olleet conissa edes loppuun asti, sillä siellä ei yksinkertaisesti ollut enää mitään kiinnostavaa tekemistä, ja päätimme käyttää ajan hyödyksi kotiin päin ajamisen muodossa. Tosin jälkikäteen hieman harmittaa että missasin konsertin, sillä siellä soitettiin kuulemma biisi Inceptionista. ;__; No, aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.

Seuraava tapahtuma, johon osallistun, on Mimicon toukokuussa, ja varsin pian sen jälkeen on luvassa Desucon. Cossisuunnitelmat molempiin coneihin on lyöty jokseenkin lukkoon, joskin pidän kiinni oikeudesta muokata suunnitelmia elämän puuttuessa peliin. Näkyilemisiin.

Mimicon
Desucon

3 kommenttia:

 1. Galko-channnnn!! <3_<3 Mä haluan tehdä Ojoun koska se on niin ihanan daiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooohhh tee Ojou! (Joskus ryhmää niistä winkiwonki?)

   Poista
  2. Joo!!! Ryhmä, ryhmä!! (tai pari, otako ois kyllä tosi jepa kolmanneksi)

   Poista