tiistai 17. syyskuuta 2013

Tracon vuosimallia 2013 eli kuinka kiipeilin puissa enkä päässyt vieläkään irti cosplaydeittiaddiktiostani

Traconissa oli mukavvoo.

Kyseessä oli vasta kolmas Traconini enkä päässyt paikalle viime vuonna mutta siitä huolimatta Tracon on kasvanut yhdeksi lempiconeistani. Vuodesta toiseen Tampere-talo on tuttu ja toimiva conpaikka, kiinnostavaa ohjelmaa riittää, ilmapiiri on ystävällinen ja tapahtumapaikan lähistöltä löytyy hyviä photoshootpaikkoja. Näin myös tänäkin vuonna, joskin conin loppuun myymisestä johtuen ihmismassan paljous oli perin shokeeraava yllätys. Ohjelmapuolelta kävin vain cosplaydeitissä ja Muumilaakson vapinoita -luennolla ja piipahdin myös kokeilemassa animeaiheista pöytäroolipeliä. Olisin tahtonut ehdottomasti crossplayluennolle mutta se sattui olemaan juuri samaan aikaan deittiin valmistautumisen/itse deitin kanssa joten en sitten päässytkään (harmittaa ;_; ) ja myös AMV- ja WCS-kisat olisivat kiinnostaneet mutta paikkaliputtomuudesta johtuneet jonot karkottivat moiset haaveet nopeasti. Cosplaydeitissä pyöriminen oli jopa hauskempaa kuin mitä olin odottanut; Sinbadin leikkiminen lavalla oli suunnattoman hupikasta enkä omasta mielestäni mokaillut mitenkään kamalan pahasti. Morsian rukka, häämatka vedenpuhdistamolle taitaa jäädä tekemättä sillä mihinpä nuorikaan Sinbad karvoistaan (ja sitoutumiskammostaan) pääsisi.

Isoin osa conista meni siis photoshoottaillessa, paikasta toiseen vaeltaessa, syödessä ja (le gasp!) hengaillessa. Toisaalta ohjelmattomuus oli perin rentouttavaa ja mukavaa mutta toisaalta jäi harmittamaan etten päässyt niihin ohjelmiin joihin olisin halunnut. Toivottavasti ensi vuonna jonotussysteemiä parannetaan sen verran ettei tarvitse jonottaa turhaan ja suosituimmat ohjelmat siirretään hyvissä ajoin isoon saliin. Mutta siis, nyt kun mainitsin photoshoottailun voisin dumpata tähän muutaman kuvan. Yksittäiskuvat napsaisi tamucist (joka on myös lapsi-Ja'farina noissa kuvissa), parikuvista saamme kiittää Riankaa, Surkusiipeä ja Hantia. Editoinnista vastasin itse.


Waka!Sin-cossini valmistui kuin valmistuikin ajallaan vaikka tiukkaa teki. Lähdekuvien puutteesta/vaihtelevuudesta huolimatta sain omasta mielestäni kokoon ihan ehyen ja hyvältä näyttävän version. Yliopisto- ja muuttokiireiden takia puvunteko venyi venymistään ja loppumetreillä fiilikseni olivat varsin epätoivoiset, mutta tulipa sitä valmista kuitenkin. Kiire näkyi valitettavasti puvun laadussa, etenkin takissa. Kaavoittaminen on yksi heikoimpia puoliani ja se pistää inhottavasti silmään etenkin kun teen pukua kiireessä. Kuvissa puku ei onneksi näytä niin pahalta kuin livenä, hahhah. Aika paljon sain kierrätettyä wanhoista cosseista: kengät ovat Mask*DeMasqueta varten hommatut mutta Mitsurussa käytetyt saappaat, liivi on tehty Tsunaden paidasta, pussihousut ovat uudella haarasaumalla varustetut Kassim-pökät ja takin vuorissa hyödynsin niin hovimestari-Grellin kuin Ruotsinkin takkeja. Peruukki oli ensimmäinen, pieleen mennyt Sinbad-peruukkini joka saikin nyt uuden elämän huomattavasti piikikkäämmässä ja lyhyemmässä muodossa.

Tähän loppuun vielä pari muiden cosseista näppäämäni kuvaa. Jostain kumman syystä kivojen pukujen bongailu jäi aika lailla minimiin, ainakin siinä määrin että olisin myös uskaltautunut ottamaan kuvia niistä kivoista puvuista. Magia oli vähemmän kuin mitä olin toivonut; Shingeki no Kyojin taisi odotetusti olla se conin cossatuin sarja. 


Tällainen lyhykäinen raportti tällä kertaa. Olen pahoillani sekavuudesta ja sisällöttömyydestä mutta yliopisto-opinnot saavat pään ja olon pöhnäiseksi hetkessä. Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti