sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Ihan kiva Animecon

Hiihaa.

Animecon oli kansankielellä sanottuna "ihan kiva". Alun perin minun piti mennä tänäkin vuonna vänkäröimään mutta onnistuin keräämään tässä kevään ja kesän aikana itselleni sellaisen kasan stressiä ja ahdistusta että jouduin perumaan koko homman koska siitä ei olisi tullut mitään. Ratkaisu oli, näin jälkeenpäin pohdiskellen, oikea. Vaikka minulla ei ollut Animeconin varalle mitään isompaa (cossikisaa tai -deittiä yms.) suunniteltuna ja siten stressattavana, conin ulkopuoliset asiat seurasivat minua Musiikkikeskuksen ihmisvilinään ja onnistuivat syömään osan confiiliksestäni. Mikäli olisin juossut tämän lisäksi milloin missäkin vänkärihommissa ei Animecon-korteillani olisi yksinkertaisesti voinut voittaa.

Muttajoo. Molemmat conpäivät kuluivat periaatteessa varsin rennosti kuvaillen, paikasta toiseen haahuillen ja hengaten (!!!!), joskin se jonkinasteinen levottomuus nakutti koko ajan takaraivossa. Cossina minulla oli molempina päivinä Sinbad ja sunnuntaina Magi-ryhmäiltiin taas.

Kyuu Eturautti kuvasi.
Ai miten niin tykkään pyöriä Sinbadin kaavussa?
Kuvauspalvelun pisteen siirtäminen ulos oli mahtava veto ja henkilökunta todella ystävällistä! Poseerausten kanssa auttaminen, muu jutustelu ja mahdollisuus otettujen kuvien tarkastamiseen jättivät hyvän maun suuhun. Toivottavasti tällainen tilaisuus on mahdollista kokea joskus toistekin. Ohjelmakartassa oli mielestäni enemmän kiinnostavia tapauksia kuin tämänvuotisessa kesä-Desussa mutta jälleen kerran syistä X löysin tieni vain muutamalle niistä. Cosplayesiintymisluento tuli katsottua lauantaiaamusta ja illan animekonsertti oli ehdoton must viimevuotisen tapauksen jäädessä välistä. Molemmat olivat kelpo tavaraa; konsertissa ehkä noin kolme-neljä biisiä oli minulle entuudestaan tuttuja mutta niistä nautinkin sitten sitä enemmän. Kuten moni muukin, myös minä pillahdin itkuun toisen Pokémon-elokuvan tunnusbiisin kohdalla. Konsertti ei jäänyt ainoaksi hetkeksi jona vetistelin; lauantaipäivästä kultainen rannekoruni otti ja hajosi ja pillahdin itkuun keskellä pääsisäänkäynnille johtavaa portaikkoa. Mahtoi olla näky. Paikalla olleet kaverini pelastivat onneksi koruni pikaliiman avulla ja pääsin rauhoittumaan hetkeksi kaverini autoon. Itkeminen ja rauhoittuminen tekivät kyllä terää ja loppupäivän fiilikset olivat aamuisia paremmat, joskaan missään vaiheessa fiilis ei noussut aivan kattoon asti. Seura sentään oli hyvää, kuten aina.

Affetintti kuvasi.
 Sunnuntain mageilu (:DD) oli epävirallisempaa kuin Desuconissa -- tällä kertaa meillä ei ollut kaveriporukkamme lisäksi mitään ennakkoon sovittua kokoonpanoa tai varattuja hahmoja ja photoshootreissulle lähtökin tapahtui vähän ex tempore. Conissa oli kuitenkin paljon Magi-cossaajia ja kuvausporukastamme tuli mukavan suuri. (Jos muistat olleesi mukana, ilmoita itsestäsi! Kamerassani on pari ryhmäkuvaa sekä paljon kuvia Judal/Hakuryuu-combosta. Olisi myös mukavaa tietää missäpäin ne koko isosta lössistä otetut kuvat seilaavat.)

Hant kuvasi.
Ginger-I kuvasi nämä loput?

Veden äärellä pidetty kuvaussessiomme katkesi lyhyeen sadekuuron ansiosta mutta meno jatkui sitten conpaikan läheisen "kiviröykkiön" luona. Pääsimme jopa tanssahtelemaan/heilumaan pariin cosplaymusiikkivideoon! Kiitokset videon kuvaajille hauskoista hetkistä. Minulla oli superkivaa etenkin tätä videota kuvattaessa. (Blogger on tyhmä eikä anna laittaa sitä samalla tavoin kuin tuota toista videota. >8( )


Sunnuntaipäivääni ei siis Magi-ryhmäilyn lisäksi mahtunut hirveästi muuta; kaikki kiinnostavimmat ohjelmat olivat olleet lauantaina ja minun piti lähteä conpaikalta jo neljän aikoihin jotta ehtisin käydä kaverini kanssa asioilla, vaihtaa cossin pois ja ehtiä viimeiseen bussiin. Neljän jälkeen iskenyt hirmuinen kaatosade oli varsin jännittävä kokemus vaikka olenkin sateen ystävä. Selvisin kuitenkin ajoissa ja ehjin nahoin linja-autoon ja sitä kautta kotiin. Päällimmäinen fiilis conin jäljiltä oli Uupumus isolla U:lla mutta näin viikko conin jälkeen pystyn jo hahmottamaan tapahtuman kokonaisuutena sekä pitämään mielessä erityisesti ne hyvät hetket. Sinbadin cossaaminen on kyllä ollut superhauskaa, mutta herran propit ovat sen verran huonossa kunnossa etten taida enää uskaltaa ottaa niitä mihinkään coniin mukaan. Photoshoottiin ehkä, mikäli magistelu vielä ihmisiä innostaa. Olen jäänyt Sinbadin cossaamiseen koukkuun siinä määrin että suunnittelen jo erään toisen version tekemistä, mutta siitä enemmän jossain tulevassa postauksessa.

1 kommentti: